کارشناس شبکه کیست؟
کارشناس شبکه مسئولیت طراحی، ساخت، پیادهسازی و نگهداری از شبکههای کامپیوتری سازمانها و کسبوکارها را برعهده دارد. وظایف کارشناس شبکه شامل راهاندازی، نگهداری، ارتقا و امنیت سیستمهای شبکه است. کارشناسان شبکه با شبکههای مختلفی که از نظر گستردگی متفاوت هستند سروکار دارند. آنها با اصول تئوریک شبکه نظیر روند کار پروتکلهای مختلف، نحوه عملکرد شبکه ها و غیره در قالب مفاهیم زیربنایی شبکه همراه با آموزش راه اندازی آنها آشنا میشوند.
برای شغل کارشناس شبکه، تحصیلات لازم شامل حداقل مدرک کارشناسی در رشته مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی شبکه است. مهارتهای مورد نیاز برای کارشناس شبکه شامل آشنایی با سیستمهای عامل، پروتکلهای شبکه، امنیت شبکه، مسیریابی، سوئیچینگ، فایروال، مدیریت سرور و غیره است.
میزان درآمد کارشناسان شبکه در کشورهای مختلف متفاوت است. در اروپا و کانادا، میزان درآمد کارشناسان شبکه بین 35 تا 70 هزار دلار در سال است که البته براساس تجربه و تخصص فرد میتواند به حدود 95 هزار دلار هم برسد. در ایران نیز، میزان درآمد کارشناسان شبکه متفاوت است و بسته به سابقه کار و تخصص فرد متغیر است.
برای ورود به شغل کارشناس شبکه، میتوانید در رشتههای مهندسی کامپیوتر، برق و الکترونیک، فناوری اطلاعات و شبکه تحصیل کنید. همچنین، میتوانید با شرکت در دورههای آموزشی مرتبط با شبکههای کامپیوتری، مهارتهای لازم را کسب کنید.