طرز تهیه آش ترخینه دوغ
آش ترخینه دوغ یکی از غذاهای محبوب در مناطق مختلف ایران است که با استفاده از دوغ، ادویههای خشک و سبزیجات تهیه میشود. برای تهیه این غذا به روش زیر عمل میکنیم:
## مواد لازم:
– دوغ یا ماست یا کره یا شیر یا آبمیوه (۲ لیتر)
– برنج (۱ پیمانه)
– لوبیا چیتی (۱ پیمانه)
– نخودفرنگی (۱ پیمانه)
– پیاز (۲ عدد متوسط)
– سیر (۳ حبه)
– ادویه ترخینه (۱ قاشق غذاخوری)
– زردچوبه (۱ قاشق چایخوری)
– نمک و فلفل به میزان لازم
– روغن (۳ قاشق غذاخوری)
– اسفناج (۱ پیمانه)
– ترشی خیار (برای سرو کردن)
## طرز تهیه:
۱. برای تهیه آش ترخینه دوغ، ابتدا برنج را بشویید و در آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه پخته کنید.
۲. لوبیا چیتی و نخودفرنگی را نیز بشویید و در آب جوش به مدت ۳۰ دقیقه پخته کنید.
۳. پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
۴. به پیاز و سیر تفت داده شده، ادویه ترخینه و زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید.
۵. دوغ را به مواد تفت داده شده اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
۶. برنج، لوبیا چیتی و نخودفرنگی را به دوغ اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
۷. اسفناج را بشویید و خرد کنید و به آش اضافه کنید.
۸. نمک و فلفل را به میزان لازم اضافه کنید و هم بزنید.
۹. آش ترخینه دوغ را به همراه ترشی خیار سرو کنید.
آش ترخینه دوغ آماده سرو است. این غذا را میتوان با نان تازه و کره تزئین کرد و سرو کرد. همچنین میتوان برای تزئین آن از اسفناج و ترشی خیار استفاده کرد. این غذا به عنوان یک غذای سنتی و خوشمزه در میان خانوادههای ایرانی محبوب است.